Als basis voor een gezonde, natuurlijke en regeneratieve landbouw is het belangrijk om de bodem te koesteren en te ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat Bokashi daarin sleutelrol kan vervullen. Aanvullen en onderhouden van organische stof is een zeer belangrijke stap in dit proces. Als je het beschikbare materiaal eerst fermenteert dient dat vele doelen, van klimaat tot bodemleven en efficiëntie. Het maken van Bokashi is eenvoudig, makkelijk op kleine én grote schaal en kosten-effectief.

Momenteel ben ik bezig om Bokashi op allerlei manieren onder de aandacht te brengen van agrariërs tot gemeenten en waterschappen. Samen met Blue Innovation uit Venlo wordt er gewerkt om in samenwerkingsverbanden of netwerk groepen aan de slag te gaan met toepassingen en onderzoek.

Lees meer over Bokashi in dit artikel en elders op deze website. Bij vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. Na onze studie hebben we tien jaar gewerkt voor verschillende internationale organisaties in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia op het gebied van veevoeding, veegezondheid en kleinveehouderij.

Lees meer blokje groenContact
 informatie

Provinos Archief

Webwinkel


Nieuwsbrief

Links


telJudith van Andel: 06 22 70 81 10

telPhilippe van der Grinten: 06 12 50 80 94

locatieGenrayweg 39 5916 NG Venlo

webinfo@provinos.nl
Contact
Naam(*)
Ongeldige invoer
E-mail adres(*)
Ongeldige invoer
Uw reactie
Ongeldige invoer