Provinos werkt samen met een steeds groter wordende groep rundveehouders in Zuid- en Midden-Nederland. Het gaat daarbij vooral om het inzetten van EM (Microferm) om de kringloop op het bedrijf te ondersteunen en te optimaliseren. Gesteentemeel voor in de ligboxen, in de mest of direct op het land is daarvan een voorbeeld. Maar vaker nog wordt de mest in de kelder behandeld om meer N vast te leggen en de ammoniaklucht in de stal tegen te gaan. Microferm en Pro-mest totaal zorgen dat de mest gaat fermenteren. De kosten van de producten worden vrijwel direct terugverdient, alleen al doordat er minder kunst hoeft te worden gebruikt. Behandeling resulteert bovendien ook in minder schuimvorming en makkelijker mixen. Met meer N in de mest hoeft er minder te worden afgevoerd. Bovendien is behandelde mest veel beter voor de bodem en het bodemleven.
Op sommige bedrijven wordt er ook Bokashi gemaakt. Hierbij worden afval stromen zoals voerresten, slotenmaaisel en bladafval (gemeente), samen met stalmest van jongvee en droogstaande koeien gefermenteerd tot een rijke bodemverbeteraar. 

Interesse? Neem gerust contact met ons op. Bellen mag ook.

Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. Na onze studie hebben we tien jaar gewerkt voor verschillende internationale organisaties in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia op het gebied van veevoeding, veegezondheid en kleinveehouderij.

Lees meer blokje groenContact informatie

Provinos Archief

Webwinkel


button inschrijven Bokashi Bulletin

Links


telJudith van Andel: 06 22 70 81 10

telPhilippe van der Grinten: 06 12 50 80 94

locatieGenrayweg 39 5916 NG Venlo

webinfo@provinos.nl
Contact
Naam(*)
Ongeldige invoer
E-mail adres(*)
Ongeldige invoer
Uw reactie
Ongeldige invoer