Skip to main content

Lukt het bestellen niet bekijk dan deze instructiefilm > Instructiefilm

Besteld u voor de eerste keer? U kunt alleen in het bestelproces registreren. Niet in het klantenpaneel!

Provinos staat op de Dag v/h Schaap

Zaterdag 11 juni was in Ermelo de Dag van het Schaap. Ook Provinos, samen met Agriton en MulderAgro had een geweldige dag!. Citron en Microferm zijn de belangrijkste reden voor onze deelname. Citron is een milieuvriendelijk afwerend middel tegen vliegen bij schapen, waarmee o.a. myiasis voorkomen kan worden.Microferm is een mengsel van micro-organismen waarmee o.a. de potstal kan worden aangezet tot fermentatie. Judith gaf een workshop mestonderzoek. Volgende keer zijn we weer aanwezig!
  • Aangemaakt op .

Bokashi Bulletin #6 gepresenteerd

Het Bokashi Bulletin nummer 6 is er! Een aanpak die goed werkt wordt besproken, maar ook een aantal praktijk projecten, de wet- & regelgeving, literatuur en een theoretische onderbouwing. De ontwikkeling van een slimmere bokashi keukenemmer is opgepakt door de Fontys Hogeschool.
Klik hier om het 6de Bokashi Bulletin te lezen.
  • Aangemaakt op .

Bokashi Bulletin #5 uitgebracht

Het Bokashi Bulletin nummer 5 is uit! Er zit, nog steeds, veel beweging in het bokashi verhaal, ondanks dat de maatschappij toch ook veel met Corona bezig is. In deze editie aandacht voor meer achtergrondinformatie en literatuur, maar ook over de publicatie van de Factsheet Bokashi. Daarnaast een rekensommetje van wat bokashi maken nou kost, en meer informatie over wet- & regelgeving rondom bokashi. We wensen jullie veel leesplezier toe. Klik hier om het 5de Bokashi Bulletin te lezen.
  • Aangemaakt op .

Bokashi Factsheet is gepubliceerd

Klik hier voor de Factsheet Bokashi 1.0: De kringloop sluiten met bokashi

Is het microbioom in bokashi samen met de gefermenteerde koolstof in staat om de bodem een boost te geven?

Hoewel bokashi als techniek voor het verwerken van groenstromen nog relatief nieuw is, zijn er al veel mensen mee bezig en wordt er regelmatig over geschreven. De verschillende aspecten  van bokashi (praktijk, techniek, wet- en regelgeving) bevinden zich momenteel op de scheidslijn tussen innovatief en gangbaar en dat leek mij het juiste moment om deze eerste Factsheet Bokashi te publiceren.

Het doel van dit document is enerzijds meer bekendheid geven aan het fenomeen bokashi en anderzijds uniformiteit bewerkstelligen met betrekking tot methode, toepassingen en kwaliteit. In het kort: wat is bokashi en wat kan er mee gedaan worden?

Deze Factsheet is opgesteld op basis van jarenlange ervaring met het maken van bokashi en het begeleiden van partijen die ermee aan het werk zijn. Daarnaast is er uitgebreid gebruik gemaakt van  literatuur en onderzoeksverslagen die momenteel voor handen zijn, evenals de huidige wet- en regelgeving.

In  dit document beschrijf ik hoe en waarom bokashi een bijdrage kan leveren aan goed bodembeheer en het sluiten van de lokale kringloop en probeer ik zoveel mogelijk antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Het feit dat dit versie 1.0 is, geeft aan dat ik verwacht in de toekomst aanpassingen te doen om daarmee de Factsheet actueel te houden.

Vragen, opmerkingen of aanvullingen? Neem gerust contact met mij op.

  • Aangemaakt op .

Artikel over de Bokashi bij melkveehouder binnen het DAW

Thieu reed kort geleden de Bokashi uit die we het vorige seizoen maakten. In het kader van Deltaplan Agrarisch Waterbeheer werd daar verslag van gedaan. Klik hier voor het artikel.
  • Aangemaakt op .

Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. Na onze studie hebben we tien jaar gewerkt voor verschillende internationale organisaties in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia op het gebied van veevoeding, veegezondheid en kleinveehouderij.

Contact

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Om u de best mogelijke website toegang te bieden, maakt deze site gebruik van cookies. Delete cookies

Webdesign © Totoweb