Waarom zou u zich laten adviseren door Provinos Schapenadviesgroep ? 

Provinos onderscheidt zich met specialistische kennis op het gebied van schapen, diergezondheid en de bodem. Bovendien zijn we continue op zoek naar kansen (nieuwe mogelijkheden) en oplossingen om de veehouderij en het gebruik van de bodem op een meer natuurlijke manier te realiseren met de nadruk op preventieve maatregelen en uitgaand van de natuurlijke kracht van dier, plant, bodem en gezondheid.

Er is gekozen voor een abonnementsvorm om daarmee, naast een hoge mate van transparantie, ook een wederzijdse loyaliteit te creëren waarbij er gezamenlijk gestreefd wordt naar een werkelijk duurzame bedrijfsvoering, zowel op het gebied van bedrijfsrentabiliteit, maatschappij en samenleving, als ook natuur en milieu.

U krijgt zo op afroep toegang tot betrouwbare kennis op veterinair en agrarisch gebied, die bovendien continue geactualiseerd wordt. Lage medicijnkosten compenseren grotendeels het abonnementsgeld, maar een abonnement gaat natuurlijk nog veel verder. Consulten per telefoon of mail zijn vanzelfsprekend inbegrepen binnen het abonnement waarmee de laagdrempeligheid is gegarandeerd. Zo ontstaat er een vloeiend overleg en uitwisseling van informatie en komen we samen tot de beste oplossingen. Door een stijgend aantal abonnees wordt de onderlinge uitwisseling van ervaringen ook steeds interessanter.

Provinos wordt alom gewaardeerd om een sterke betrokkenheid en waar nodig een nuchtere houding.

Het abonnement:
Een aantal onderwerpen en diensten van Provinos wordt hieronder benoemd, maar aan een abonnement bij Provinos wordt in onderling overleg inhoud gegeven en alles is bespreekbaar:
 • Gratis consulten (telefonisch of via mail)
 • Een gratis bedrijfsbezoek, inclusief opstellen van het Zoönose Keurmerk 
 • Medicijnen en vaccins tegen zéér aantrekkelijke prijzen (vaste marge op inkoopprijs)
 • Uitvoeren van verplichte en vrijwillige vaccinaties (Q-koorts, Chlamydia, Footvax, o.a.) Scannen op (meerling-)dracht bij schapen en geiten
 • Verzorgen van een bedrijfsbehandelplan (2-jaarlijks), dé basis voor dierziektepreventie en behandeling. URA recepten worden op verzoek gratis voorgeschreven
 • Twee gratis mestonderzoeken per jaar en een actieve begeleiding in het opzetten van een plan van aanpak om te komen tot een beheersing van de wormbesmetting en een vermindering van het gebruik van ontwormingsmiddelen. Provinos coördineert de cursus "Bewust Ontwormen" ook in 2017. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Advisering en assistentie bij de export van dieren, inclusief bloedtappen, begeleiding e.d.
 • Uitwisseling met andere gelijkgestemde schapenhouders, strategie toetsen en van elkaar leren
 • Informeren over wettelijke regelingen (zoals fact sheets ministerie EL&I, hygiëneprotocol en randvoorwaarden GLB, gecombineerde opgave)
 • Meedenken met de opdrachtgever en de kudde over het inzichtelijk maken van de kringloop, het benutten van groenstromen, en kansen voor Bokashi inventariseren.
 • Faciliteren en ondersteuning bij o.a. crowdfunding, aanbestedingsprocedure of bemiddeling
 • Ondersteuning bij het vastleggen en de analyse van gegevens voor verbetering van het management (kengetallenanalyse) en het gebruik van een database (zoals BelExpert, Falcoo, Litams, Elda). Dit gaat veel verder dan het voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Ook een economische analyse behoort tot de mogelijkheden
 • Informeren van opdrachtgevers - Ook kunnen we op aanvraag van onze abonnees opdrachtgevers als gemeentes en natuurbeherende instanties informeren over veterinaire aspecten van de inzet van schapen of een schaapskudde bij natuurbeheer en de interactie met het publiek (o.a. de zoönose problematiek). Denk daarbij aan bijvoorbeeld lammetjesdagen, schapenscheerders activiteiten, of de inzet van schaapskuddes in het onderhoud van parken en stedelijk groen
 • Invulling geven aan het “Sociaal Ondernemerschap” en de zoektocht naar een meer natuurlijke landbouw
 • Ondersteuning bij innovatief onderzoek. Voorbeelden uit het (recente) verleden: Leverbot bestrijden met de inzet van loopeenden, klauwverzorging en alternatieven voor voetbaden, wormaanpak (cursus mestonderzoek en syllabus), natuurlijk Citron voor myiasis preventie, potstal behandeling met EM voor betere benutting stromest, minder vliegen en betere diergezondheid

Voorwaarden en kosten:
Voor bedrijven met minimaal 150 ooien zijn de abonnementskosten € 830,- per jaar
(2018, excl. BTW)

Jaarrond advisering is alleen mogelijk bij schapenbedrijven met meer dan 150 schapen. Voor kleinere bedrijven kunnen passende afspraken worden gemaakt. 
Een relatie met een lokale dierenarts is aanbevolen voor behandeling van directe acute problemen. Provinos Schapenadviesgroep ontvangt de uitslagen van de GD en staat als dierenarts geregistreerd bij het bedrijf (i.v.m. informatie uitwisseling).

Dit zijn onze aangesloten abonnees: Provinos Abonnees

Waarom zijn zij abonnee bij Provinos? Anderen over ons

Abonnee worden of meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. Na onze studie hebben we tien jaar gewerkt voor verschillende internationale organisaties in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia op het gebied van veevoeding, veegezondheid en kleinveehouderij.

Lees meer blokje groenContact informatie

Provinos Archief

Webwinkel


button inschrijven Bokashi Bulletin

Links


telJudith van Andel: 06 22 70 81 10

telPhilippe van der Grinten: 06 12 50 80 94

locatieGenrayweg 39 5916 NG Venlo

webinfo@provinos.nl
Contact
Naam(*)
Ongeldige invoer
E-mail adres(*)
Ongeldige invoer
Uw reactie
Ongeldige invoer