Skip to main content

Lukt het bestellen niet bekijk dan deze instructiefilm > Instructiefilm

Besteld u voor de eerste keer? U kunt alleen in het bestelproces registreren. Niet in het klantenpaneel!

Schaap & Geit

Provinos biedt schapenadvies op maat, bedrijfsbegeleiding in de schapenhouderij op basis van een abonnement. Maar Provinos doet nog meer. Met onze ervaring en kennis willen wij een bijdrage leveren aan de transitie naar een meer natuurlijke regeneratieve landbouw en veeteelt. Met het herkennen en benutten van kansen streven we naar een balans op economisch, natuurlijk en sociaal gebied, zowel globaal als op bedrijfsniveau. Het gebruik van onder andere EM (Effectieve Micro-organismen) en het maken van Bokashi biedt enorme mogelijkheden om op bedrijfsniveau specifieke problemen op te lossen en een stap te zetten richting een betere kringloop en het opbouwen van organische stof in de bodem. Vooral in de rundveehouderij is veel winst te boeken met behoud van stikstof in de mest door deze te laten fermenteren in de mestkelder, of de potstal van het jongvee en de droogstaande koeien te behandelen met Microferm (EM). Ook kunnen voerresten, slotenmaaisel of andere rest-stromen in de vorm van Bokashi aan de bodem worden teruggeleverd.

De schapenhouderij in Nederland voldoet aan veel maatschappelijke eisen. Ze is diervriendelijk, milieuvriendelijk, gezond en maakt slechts heel weinig gebruik van medicijnen. Schapen dragen bovendien bij aan een mooi landschap. Eigenlijk heel bijzonder allemaal. In de schapenhouderij zit, mede daardoor, enorm veel potentieel. Wij ondersteunen de schapenhouders met onze ervaring en kennis om daar wat mee te doen. Wij stimuleren ook een actieve uitwisseling tussen ;abonnees onderling, samen sterker dus.

Waarin onderscheidt Provinos zich?
Provinos werkt met een abonnementensysteem. Dit houdt in dat er een vast bedrag aan abonnementsgeld per jaar wordt gerekend en dat daarmee veel van onze diensten al betaald zijn. Daarmee ontstaat een grote mate van transparantie van de kosten. Geen verrassingen achteraf dus. Daarnaast geeft een abonnement ook nog eens recht op een enorm voordeel op aanvullende services, zoals levering van medicijnen, scannen op dracht, vaccinaties tegen rotkreupel, Q-koorts of Chlamydophila, het opstellen van een bedrijfsbehandelplan en informatieve bijeenkomsten. ;

Interesse ? Lees hier meer

Er wordt continue aan deze site gewerkt. Excuses voor eventueel ongemak!

Nieuws

 • Provinos staat op de Dag v/h Schaap

  Zaterdag 11 juni was in Ermelo de Dag van het Schaap. Ook Provinos, samen met Agriton en...

  Lees meer...

 • Bokashi in de media

  Kort geleden verschenen er verschillende artikelen in regionale dagbladen over de initiatieven met...

  Lees meer...

 • Bokashi Bulletin #6 gepresenteerd

  Het Bokashi Bulletin nummer 6 is er! Een aanpak die goed werkt wordt besproken, maar ook een...

  Lees meer...

 • Bokashi Bulletin #5 uitgebracht

  Het Bokashi Bulletin nummer 5 is uit! Er zit, nog steeds, veel beweging in het bokashi verhaal,...

  Lees meer...

Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. Na onze studie hebben we tien jaar gewerkt voor verschillende internationale organisaties in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia op het gebied van veevoeding, veegezondheid en kleinveehouderij.

Contact

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Om u de best mogelijke website toegang te bieden, maakt deze site gebruik van cookies. Delete cookies

Webdesign © Totoweb