Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. 

Na onze studie zijn wij gezamenlijk vertrokken voor een buitenlandse ervaring die uiteindelijk tien jaar duurde. We werkten opeenvolgend in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia. Onze werkzaamheden bestonden daar meestal uit het begeleiden van kleinschalige projecten op het platteland op het gebied van veegezondheid en kleinveehouderij, zoals kippen, varkens, schapen en geiten. 
Eenmaal terug in Nederland waren we bijna tien jaar (van 2001 tot 2011) mede-eigenaar van Landschapsbeheer de Wassum, met als belangrijkste activiteit de inzet van schapen in natuurbeheer. Judith specialiseerde zich vooral in de gezondheidszorg van schapen binnen deze vorm van veehouderij, inclusief het scannen op meerlingdracht, bijkomende wettelijke regelgeving en zoönosen. Philippe nam daarbij vooral het management van het bedrijf op zich met ruim 2000 ooien in het landschapsbeheer in Zuid- en Midden-Nederland. 

Sinds 2012 werken we met z’n tweeën in Provinos. Met het begeleiden van onze abonnees kunnen we onze ervaring hierin delen en uitbreiden. Daarnaast willen we graag een bijdrage leveren aan de transitie naar een meer natuurlijke en regeneratieve landbouw, veeteelt en voedselproductie. Bodem en bodemgezondheid zijn een heel belangrijk startpunt om ook de mens, dier en planeet gezond te maken en te houden. We zijn ervan overtuigd dat Effectieve Micro-Organismen (EM) en Bokashi hierin een hele sterke en mooie rol kunnen vervullen met het opkrikken van de bodem-organische stof en het verhogen van de weerbaarheid van bodem, plant, dier en mens.

Provinos is verdeler voor de producten van Agriton in Zuid-Oost Nederland, maar er is vooral sprake van een prettige en goede samenwerking. Agriton biedt namelijk ook een brede ondersteuning in kennis, advisering en onderzoek.

Dit is een vernieuwde website en er wordt nog continue aan deze site gewerkt. Excuses voor het ongemak!

Nieuws

Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. Na onze studie hebben we tien jaar gewerkt voor verschillende internationale organisaties in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia op het gebied van veevoeding, veegezondheid en kleinveehouderij.
  • Judith van Andel: 06 22 70 81 10
  • Philippe van der Grinten: 06 12 50 80 94
  • Genrayweg 39 5916 NG Venlo
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Om u de best mogelijke website toegang te bieden, maakt deze site gebruik van cookies. Delete cookies