Skip to main content

Lukt het bestellen niet bekijk dan deze instructiefilm > Instructiefilm

Besteld u voor de eerste keer? U kunt alleen in het bestelproces registreren. Niet in het klantenpaneel!

Lezing Bodemgezondheid. Een vruchtbare bodem als basis voor gezonde voeding uit de moestuin

Op woensdag 19 februari organiseert Groei&Bloei (afdeling Land van Cuijk) in "de Elsenhof" in Sambeek (Torenstraat 52) een lezing. Deze activiteit begint om 20.00 uur. Ik zal daar een presentatie verzorgen over "Bodemgezondheid. Een vruchtbare bodem als basis voor gezonde voeding uit de moestuin."

Coordinatie: Maria van Elst, 0485-315937 (mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Werken in de tuin is gezond. Eten uit eigen tuin is leuk én gezond. Dat je daarbij op een zo natuurlijk mogelijke manier tuiniert is vanzelfsprekend. Er zijn allemaal hulpmiddelen en natuurproducten voorhanden om geen kunstmest of kalk te hoeven toepassen. Ook de weerstand van de planten wordt bevorderd en daardoor kan het gebruik van pesticiden en chemicaliën achterwege blijven, zonder het risico van plagen en ziekten. Dit geldt trouwens ook allemaal voor de bloementuin. Het is zaak om de bodem levend, gezond en vruchtbaar te houden en met een goede waterhuishouding. Daar is tijd voor nodig, maar dan heb je ook een mooie oogst. Het bodemleven vraagt om aandacht en voeding. De bodem is net zo levend als de plant en het dier, en met alle micro-organismen een essentiële schakel in de cyclus plant-dier-bodem.

Onderwerpen die tijdens de lezing aan bod zullen komen zijn: Bodemvruchtbaarheid, organische stof, bodemanalyse, humus, bokashi, bodembedekking, (on)kruiden, gezonde voeding van een gezonde bodem, de werking van Effectieve Micro-organismen (EM)  in de bodem en in onze omgeving, oergesteentemeel, kleimineralen, zeeschelpenkalk, etc. Er zal ruim gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en om, voor zover dat mogelijk is, te reageren op vragen en opmerkingen van de aanwezigen.

Meer informatie over EM in de moestuin: lees verder


  • Aangemaakt op .

Wie zijn wij?

Judith van Andel is dierenarts en Philippe van der Grinten is landbouwkundig ingenieur, hij studeerde veeteelt in Wageningen. Na onze studie hebben we tien jaar gewerkt voor verschillende internationale organisaties in Costa Rica, Guatemala, Nepal en Bolivia op het gebied van veevoeding, veegezondheid en kleinveehouderij.

Contact

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Om u de best mogelijke website toegang te bieden, maakt deze site gebruik van cookies. Delete cookies

Webdesign © Totoweb